marți, 10 februarie 2009

Robotificarea cobailor.



Mda un titlu cam macabru. Dar cam asta e parerea mea despre chip-ul care va fi implantat in noi. Cum? Nu ati auzit?
Ne vor implanta in corp un micro-chip de marimea unui bob de orez care functioneaza pe o arie mult mai extinsa in ce priveste intrebuintarile sale. In el este inmagazinata toata informatia ce tine de omul respectiv si are o baterie care se incarca de la caldura corpului uman.
Regulamentul Consiliului Europei da recomandari si detalii tehnice privind chip-urile biometrice, insa nici o tara din lume nu s-a grabit sa le implementeze. Romania este prima tara-pilot-cobai de pe planeta cu un asemenea proiect experimental.
Actiunea cip-urilor biometrice a „început în pas de mars” în judetul Ilfov de la 1 ianuarie iar pâna în iunie 2009 se urmareste extinderea sistemului informational biometric în toata tara.
Pentru 1 ianuarie 2011 este programata introducerea noilor carti electronice de identitate cu cip. Platforma-pilot-cobai informational va fi implementata în judetul Caras-Severin, de unde se va extinde proiectul si în celelalte judete. Informatiile sunt memorate pe 2 suporturi: banda optica si circuit integrat de tip smartcard (cip).


Cel care va refuza chip-ul din varii motive va genera o instrainare sociala. Deci persoanele fara chip nu exista!

5 comentarii:

DonG spunea...

unde citisi?:-s

Linn spunea...

mi-a spus profa de economie, si cum e putin mai mult sarita de pe fix, nu am crezu-o, dar am venit acasa si am cautat pe google. e mai serioasa treaba de cum zicea ea..

Alex spunea...

e hai . nu merge chiar asa fara acceptul nostru :-? unde sunt drepturile omului aici ?

DonG spunea...

am vazut filmuletu de aici. pare interesant citatu ala din biblie:-s. si ce zice tipa aia... ca ea cumpara cu amprenta. intresanta tehnologia... desi nu stiu daca si benefica. ca te indentifica doar n'a fi bai, dar cine stie ce altceva pot implementa... poate fara sa stii implementeaza ceva prin care sa te poata controla... eu nu mi'as baga cip...

ce inseamna instrasinare? sau ai vrut sa scrii instrainare?:D

fiica mării spunea...

cred ca prefer sa nu exist :))