marți, 24 martie 2009

Baliverne despre iubire

Ha. Ce subiect am gasit. Am citit o carte de curand, Despre Iubire si Moarte de Patrick Suskind. Stii, cel care a scris Parfumul. E destul de interesanta..Isi spune punctul de vedere prin trei exemple la capitolul iubire, Despre Moarte nu am citit inca. Nu am nevoie sa stiu.

Iubirea este un subiect foarte vast. Personal eu sunt foarte implicata in acest subiect ca si toti. Si nu asa cum credeti. Iubirea nu e doar un sentiment pentru un partener. E practic tot ce ne inconjoara.
E un sentiment generator pentru toate celelalte. Fara iubire nu ar exista ura, gelozie, inselaciune, pasiune, simpatie, dispret, admiratie, tristete, indignare, etc
Iubirea genereaza totul. Si fara ea nu ar fi nimic. "a placea" e o forma de iubire mai mica insa mai des folosita. Daca nu ti-ar placea sa faci anumite lucruri normal ca nu le-ai face. Si interesul poate insemna acelasi lucru.
De exemplu, lumea mananca pentru ca ii place. Ai zice ca nu. M-ai contrazice prin fraza"lumea mananca de nevoie". Foarte adevarat. Dar daca luam in punctul a. Ca lumea mananca din nevoia de a sta in viata. Pentru ca ii place viata. ( Sunt carora nu le place, dar pe care ii incanta mai mult decat moartea, pentru ca sunt speriati de ea. Sau cei care prefera moartea, nu manaca) Si in punct b. ca le place ceea ce mananca , alfel nu ar manca, ajungem la fraza "Lumea mananca pentru ca ii place".
Ce ziceam de nimic? Nu ma crezi? Gandeste profund pana la faza ca lumea nici macar nu s-ar misca din loc daca nu ar fi iubirea pentru ceva. Te misti ca sa te indrepti intr-o directie, ca sa faci ceva, ca sa rezolvi ceva, ca sa obti ceva ce iti place. Totul se leaga.
Vorbind de sentimente care inclina spre " a placea" am omis "ura" care sunt sentimentele extreme(soni) . Insa si Ura e provocata tot de iubire. Nu ai uri, daca nu ai avea ce iubi.
Orice crima e pasionala. Pai nu? Nu isi omoara omul sotia ca vrea sa il paraseasca? Sau alte fenomene la fel din telenovele, care toate toate! sunt bazate pe iubire. Deci iubirea nu e doar inimioare si tinutul de mana. Nu e doar textul asta sec de aici, sau textele vagi din carti sau de pe net. Iubirea e ca o lumina care da viata celorlalte sentimente. Mama lor.

3 comentarii:

fiica mării spunea...

Dragostea e o salata, cu ceva sare in plus.. :))

Robert spunea...

Iubirea este o definitie a simturilor.Fara iubire nu ar fi existat cuvantul "sentimente"...

Anonim spunea...

IUBIREA...e o stare permanenta a sufletului nostru...
Parere despre IUBIRE:
http://www.afladespre.ro/iubirea_un-joc-de-noroc-255.htm