sâmbătă, 7 martie 2009

Juju


E doar o piatra. Nu are nimic magic in ea. E o piatra. Un lucru foarte sec. Nu e un talisman, amuleta sau medalion. Nu poata noroc sau ghinion. Nu e blestemat. Tu crezi in superstitie, stiu. Superstitia e supraevaluata. Nu o sa ai 7 ani de ghinion daca spargi oglinda, decat eventual daca ti se sparge in cap. Si ai merita. Tot timpul ai fost ca o pisica fricoasa. Si ca tot veni vorba de pisici, ce aveai cu pisica vecinului? Era o frumusete. Te intimida culoarea ei neagra? O simpla culoare cu care s-a ales din nastere, te-a determnat sa o otravesti? Biata de ea.
Defapt, eu stiu adevarul. Ti-era frica. Frica ca ai putea sa dai gres si de aia te agatai de orice, cum ar fi superstitia pentru ca are cele mai multe cacaturi. Ti-era frica ca o sa dai gres. Cu relatia noastra, cu serviciul, cu proiectele. Da proiectele. Iti faceai planuri pe care stiai ca nu o sa le poti duce la capat. Vrei un sfat? Arunca piatra!

Un comentariu:

Anonim spunea...

daca ni se intampla ceva rau dam vina pe destin,nu ne putem asuma greseala,iar superstitiile sunt doar un pretext,dar nu ne ajuta sa devenim mai buni