marți, 5 august 2008

La ce te gandesti atunci cand nu ai la ce te gandi?...


Ce intrebare, nu? Si totusi atunci cand stai degeaba si iti vine in minte un gand, nu tocmai placut,pe care tu il evitai, vrei sa te gandesti la altceva. Subconstientul tau cauta si cauta dar nu gaseste pentru ca e prea concentrat la gandul acela.
Pentru a scapa de gand incepi sa te uiti cu atentie in jurul tau si sa studiezi fiecare lucru din jurul tau cu mare atentie.
Si atunci observi praful de pe mobila...Te intrebi de cat timp e acolo...observi o carte pusa stramb in bibleotefa, sau ca fotoliul acela vechi ar fi aratat mai bine pus in coltul stang, sau sticla de apa goala de pe birou care e acolo de saptamna trecua cand ai avut criza de sete. Ai vrea sa rezolvi aceste mici "probleme" dar iti e prea lene sa te scoli din pat. Te gandesti ce bine ar fi sa ai o sora mai mica pe care sa o rogi sa faza toate astea in locul tau pe motiv ca tu nu te simti bine. Din pacate tu nu sti ca ea nu ar accepta pentru ca ar fi prea ocupata sa-i gaseasca camasa lui Ken ca el sa o poata duce pe Barbie la bal.
Pai atunci iti mai doresti o sora?! Poate o saora ti-ar mai fi distras din ganduri...Hopa! Tu nu te-ai mai gandit la acel lucru. Si acum ce o sa faci. O sa stai sa te uiti pe pereti? Nu-i frumos...Ia pune tu mana si sterge praful, sau daca nu, aranjeaza fotoliul acela...parca te gandeai ca nu`ti convine pozitia lui. Sau arunca sticla aia. Doar nu ai de gand sa o pastrezi ca amintire a acelei perioade. Sau si mai bine ia cartea aia pusa stramb in bibleoteca chiar de tine si citeste-o ca nu ai pus mana pe ea de cand ai primit-o!

Niciun comentariu: