vineri, 7 septembrie 2012

Experienta mea cu Go Free (Eseu de practica)


Undeva pe la inceputul lui martie am vazut pe grup un anunt care suna cam asa: “Revista Go Free cauta 4 redactori online”.  Cum intodeauna m-a fascinat cuvantul redactor, am zis sa profit de idee.  Tot ce trebuia sa fac e sa trimit un text care sa demonstreze felul meu de a scrie. Am hotarat sa selectez ceva ce am postat pe blogul meu. Zis si facut doar ca nu m-am putut hotari si pana la urma am trimis trei texte. Doua zile mai tarziu, am fost chemata la interviu impreuna cu celelalte fete alese si de acolo a inceput distractia.
Andra Camelia Cordos a fost coordonatoarea noastra si Erika Kramarik, mana dreapta a Andrei, subcoordonatoarea. Andra este editor sef al revistei si unul din fondatorii asociatiei Go Free. In timp ce Andra ne-a inspirat cu ambitia ei pe care ne-a transmis-o sa o punem in articole, Erika ne-a ghidat: “aici va logati”, “textele sunt date la verificat inainte, asa ca nu va speriati daca nu apar right away”, “Share, share, share la tot ce e pe site!” si multe alte vorbe de duh care ne-au ajutat sa ne facem locul in aceasta comunitate.  Pe langa Andra si Erika am cunoscut oameni incredibili, oameni cu vise, sperante, ambitii marete, oameni frumosi.  Aveam sedinte cu toata grupa in fiecare marti seara.  Deoarece nu aveam un sediu, acestea se tineau prin cafenele sau ceainarii. Alegeam totusi spatiile care erau mai linistite si de preferabil sa nu fie mult fum. Prima sedinta pe care am prins-o eu, a fost in localul “Doamna T”. Andra a vorbit de noi, ne-a prezentat la toti, am discutat despre campania pe care o sustinea Go Free, “Voteaza responsabil”, am primit stickere s-a discutat despre un exchange in Turcia. Din pacate la acesta am zis pass deoarece pe partea financiara nu o duceam asa bine.
Primul eveniment la care am participat in cadrul acestei organizatii, a fost Go Free 24. Este un eveniment nonformal in cadrul caruia studenti, profesori, jurnalisti, bloggeri, voluntari au fost invitati sa participe la scrierea unei reviste în 24 h. Toate materiale scrise de cei prezenti urmau sa fie publicate in noul numar al Revistei Go Free.  Wow, ce incancatata eram ca pentru prima data o sa fie publicat ceva scris de mine! In cadrul revistei am scris despre visarea lucida.  Din pacate din motive financiare revista nu a fost printata inca dar aici este linkul la care se poate accesa continutul revistei exact cum urmeaza sa fie tiparita: http://issuu.com/gofreestudent/docs/gofree-nr7  Materialul meu e de la pag 39la 42. Ce a fost si mai interesant la Go free 24 e ca am dat primul meu interviu. Nu a fost deloc cu intentie sa apar din fata camerelor. Mai ales pe cealalta parte.  Dar macar am reusit sa urmaresc indeaproape realizarea unui reportaj.
Alt eveniment la care am participat in cadrul revistei  a fost Gala Go Free care a avut ca tinta recunoasterea tinerelor talente din mediul academic clujean si promovarea lor in societate ca adevarate modele de urmat. Primul lucru pe care l-am facut a fost documentarea. Ne uitam pe diferite site-uri dupa studenti, profesori( si nu numai) premiati sau care au realizat ceva extraordinar. Apoi incercam sa luam contact cu ei sau cu persoanele care erau nominalizate pe site. Chiar am fost incantata de acest research work.  Dar Gala a fost minunata, emotiile de pe fetele celor nominalizati au fost de nepretuit.
Am atasat mai jos o poza de dupa premiere cu redactia
Din pacate acesta a fost ultimul eveniment la care am luat parte alaturi de Go Free.  In vremea aceea voiam sa le fac pe toate. Ziua mergeam la facultate, noapte la lucru, in timpul liber voluntariat la Go Free.  Cumva acest lucru a inceput sa devina din ce in ce mai greu si nu am mai reusit sa ma tin cum trebuie nici de Go Free si din pacate nici de scoala. Cred ca pana la urma nu le pot face pe toate. In ciuda acestui fapt consider ca am avut o experienta minunata pe care nu a regreta sa se repete, poate in alte circumstante daca e posibil. Am si invatat mult, despre responsabilitate, libertate, frumusetea din oameni si asta numai datorita Go Free.  
  Imi place sa lucrez in online. Defapt cam din acest motiv am ales facultatea de jurnalism, pentru ca imi place sa scriu. Eu nu sunt facuta sa apar la televizor , eu sunt facuta sa scriu. Deasemenea nici la radio nu mi-ar placea. Pe cate de usor ma exprim in scris pe atat sunt de tacuta ca persoana. Nu sunt introvertita, doar ca imi place sa privesc si sa transform totul in cuvinte in capul meu. Si asa parca am si o voce mai frumoasa. Cel mai probabil in viitor tot pe scris ma voi axa in jurnalism. Poate chiar ajung Editor si eu intr-o zi.
Pana atunci multumesc pentru sprijin!

Niciun comentariu: