luni, 13 septembrie 2010

Important e de ce iubim femeile



Nu cred ca are rost sa scriu aici tot fragmentul lui Mircea Cartarescu in care explica de ce iubim femeile.

Cu totii stim ca suntem adeptii sexului frumos. Pentru ca fiecare fetita/fata/femeie are ceva frumos in ea. Si ma refer doar la psihic. Cu atat mai bine daca e si la fizic. Femeile se fac placute foarte usor. Femeile sunt gratioase. In fine, femeile sunt cum le descrie Mircea Cartarescu.

Am observat ca multa lume a inceput sa scrie un raspuns la cartea lui , si anume "de ce iubim barbatii". E ridicol sincer. Cel putin din punctul meu de vedere. Ceea ce nu a inteles multa lume e ca Mircea Cartarescu s-a referit la sexul feminin, nu particular la o femeie generalizand totul.

In "de ce iubim barbatii" fiecare autoare, greu sa cred ca ar fi si un autor, isi spune dorintele in legatura cu barbatul visurilor ei, fie ca il are sau doar spera la el. Nu poti sa aplici toate caracteristicile unui barbat la toti. Iese o cacealma de dragul ridicolului. Nu toti barbatii sunt hipersensibili ca si cum spune X in "de ce iubim barbatii", pentru ca ea vede hipersensibilitatea la un barbat ceva frumos. Nu toate femeile iubim barbatii hipersensibili.

Ce vreau sa spun aici e ca eu cred ca Mircea Cartarescu a ales sa scrie "de ce iubim femeile" si nu barbatii, din 3 motive. Pentru ca e barbat si iubeste femeile. Pentru ca daca nu ar fi prima, atunci nu cred ca ar fi vrut sa isi evidentieze inclinatia sexuala, aceasta creandu-i o imagine negativa si eliminandu-l dintre cei stimati, si 3 pentru ca dupa cum stie toata lumea sexul feminin e cel frumos.

Un comentariu:

xyz spunea...

si eu te iubesc pe tine ! si ma superi :)