miercuri, 27 octombrie 2010

Facultate


Alina mi-a sugerat sa scriu niste impresii despre facultate. Ca sa fiu perfect sincera, e un mare nimic! La propriu.
E foarte mare. Atat de mare ca iti ia mai mult de un an sa cunosti cate ceva din ea si 3 cand la final te prinzi defapt cum a stat treaba.
De ce e un (mare) nimic? Ei bine... Jobul meu "de vis" e sa stau toata ziua pe scaun in fata unul calculator fara sa fac mai nimic si sa fiu bine platita pentru asta. Cam la un astfel de job se ajunge dupa ce termini aceasta facultate, insa poti sa ai astfel de job si fara ea.
A fost o perioada in care m-am tot batut de " in liceu e cel mai frumos"spus de profesorii care ne urau numai bine si " la facultate e cel mai frumos" spus de persoanele care ma incurajau spre un viitor. Dar totusi se cam bat cap in cap acestea doua nu?
Ideea e ca in liceu e cel mai frumos. Adica in cadrul lui. Momente de neuitat. Dar o perioada foarte frumoasa este cea din timpul faculatii.
In liceu sunt colegii, e momentul in care se intampla cele mai multe nebunii, nu ai nici o grija. Ce poate fi mai frumos?
Dar si cand mergi la facultate si te bucuri de primele clipe de libertate: "Fara parinti. Ce scoala... ce invatat... de aia e sesiunea mai incolo."
Sunt momente frumoase in toate perioadele din viata. Trebuie doar sa stii sa te bucuri cu cap de ele.

Later edit: Un mic sfat. Nu va alegeti facultatea dupa altii, sau dupa importantul criteriu: banii. Mergeti pe ceea ce va place. Pentru ca in cel mai bun caz alegand o facultate pt ca se castiga bine de pe urma ei, sau asa a spus mami sau tati sau cutarica, ajungeti sa va plictisiti de ea, in cel mai bun caz! Si o sa va fie cel mai greu la sesiune, pentru ca va plictisesc cursurile s inseamna ca va trebui sa le tociti... Asta daca mai ramaneti in facultate. Sa mergi dupa ideea altcuiva cand e vorba de o chestie asa importanta e doar pierdere de bani/timp/nervi/ sau toate intr-un cuvant:viata.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Salutare!
Fa mi o vizita http://www.pinka.info/ si daca iti place , mi-as dori sa facem schimb de linkuri.
Astept mesaj pe adresa biancasebastiana@yahoo.com
Titlu Viata e frumoasa!
Multumesc,
Cu respect,
Bianca,