miercuri, 13 ianuarie 2010

Traieste clipa ?

Inavata sa traiesti azi ca si cum ai muri maine, dar cu consecintele zilei de ieri in care ai trait ca si cum azi nu ai mai fi.
Complicat.
E foarte celebra vorba asta "traieste clipa/momentul/ziua ca si cum ai muri maine" din cauza ca provoaca fericire. Da, e o fericire ca "poti face ce vrei". Cam toti cand aud ca mai au doar cateva ore/zile/saptamani/luni de trait incep sa faca tot ce le trece prin cap gandindu-se ca nu o sa sufere consecintele. Si in felul asta "traiesc viata".
Gandhi a spus vorba de mai sus. Nu cred ca se referea la chestii precum: jefuind o banca , violand nepoata, spunand unui profesor ca esti indragostita de el. De multe ori sunt chestii care nu ai avea curaj sa le faci in mod normal sau prin interzicerea lor este provocata o adrenalina euforica.
Eu cred in vorba lui Gandhi, dar nu in felul cum o interpreteaza lumea. Eu traiesc clipa avand zile aparent plictisitoare, dar sunt fericita. Desigur sunt multe lucruri care as vrea sa le fac, dar toate la timpul lor. Lista din postul anterior e facuta mai mult la misto, pentru ca multe lucruri sunt irealizabile. Da vreau sa le fac pe toate, dar o sa mor fericita si daca nu le fac.
Ce vreau sa spun e ca se poate trai clipa si fara sa faci lucruri dupa care ai suferi consecinte. Sa traiesti clipa in limita eticului si a moralului.

6 comentarii:

nekta spunea...

you`re absolutely right :*

Rokolla spunea...

Ma intristeaza putin ceea ce ai scris! Este adevarat ca daca te gandesti ca ai mai avea o zi de trait te-ai bucura mai mult de viata!!!
Este foarte important sa fii multumita si fericita de ceea ce faci chiar daca cei din jur nu considera lucrul asta!!!
HAVE A NICE DAY!!!

Alina spunea...

4 ani am tot trait clipa si m-am distrat asa ca acum trebuie sa tocesc pt bac:)) iar pentru admitere nu stiu nimic, yey. si degeaba am trait clipa ca acum nu ma mai ajuta cu nimic

Linn spunea...

@rokolla. ideea e sa traisti clipa dar cu cap.
@hai alina, nu cred ca te-ar fi ajutat prea mult daca ai fi tocit din clasa a 9-a pt bac si pt facultate. sunt sigura ca daca ai fi facut asa te-ai fi saturat de toata materia pt facultate si din cauza gandului ca o sa faci acelasi lucru in continuare ai fi schimbat facultatea in ultimul moment. eu nici nu mai stiu de cate ori am facut asta, si probabil o sa o mai fac:))

Anonim spunea...

Am citit mai multe articole de la tine si am un singur lucru de spus: iti lipseste intelepcinea anilor.

Linn spunea...

@ anonim. as vrea sa imi detaliezi ce spuneai prin "intelepciunea anilor" in apararea mea 18 nu inseamna 81, varsta unui om intelept