miercuri, 15 aprilie 2009

Ce ti-e si cu filmele astea ... strike back

Filmele sunt o fictiune si ar trebui tratate ca atare. Prima intrebare pe care ar trebui sa ne'o punem e: de ce ne uitam la filme?

In primul rand cred ca ne uitam pentru ca ne face sa ne simtim bine. Ne place sa vedem ca exista relatii care merg, exista fraieri care ajung peste noapte smecheri, ca lumea mai si castiga la loto, ca cei corupti ajung dupa gratii, ca exista dreptate, frumusete si bine.

Te-ai uita la un film in care ar castiga raul? Poate ca te'ai uita, ca nu stii despre ce e vorba inainte sa'l vezi, dar ti'ar mai placea? L'ai recomanda si altora? Eu cred ca nu. Cum suntem diferiti, avem si gusturi diferite, deci urmarim filme diferite. In special ne uitam la ce ne lipseste. Cei care vor dragoste se vor uita la filme de dragoste, cei care vor violenta se vor uita la horror si la filme de actiune, cei care sunt lasi se vor uita la filme de aventura, etc. De ce? pentru ca se pun in postura personajului principal si "traiesc" faptele din film. Evident ca ei doar viseaza, dar visul e mai bun decat nimicul pe care il au in realitate.

Primesti ceea ce vrei! Doar ca poate nu chiar cand bati din palme... Baieti care sa se poarte cu tine frumos, nu doar luni ci ani, exista!, dar trebuie sa iei in calcul si alte detalii, cum ar fi varsta... cei mai tineri sunt pusi pe experimentare, abia cei mai maturi stiu ce vor, si sunt mai seriosi... Cat despre vecini... tu le'ai dus vreodata prajituri? Intotdeauna cand vrei ceva, fa tu primul pas! Vrei vecini draguti? fa'le tu o prajitura... invita'i tu la iarba verde, iar data viitoare poate te vor invita si ei... Stii care e chestia? toti asteapta ca ceilalti sa faca primul pas si in felul asta nimeni nu face nimic. Se pierd multe oportunitati asa..

Dupa ce am vazut filmul Yes Man, am zis ca voi spune Da! oportunitatilor. La fel cum ma asteptam nu au fost atat de multe, dar au fost sufieciente. Pana acum a fost o saptamana "profitabila": am fost in Janis, la fotbal, afara pe banca la rontait seminte, azi am fost sa ma uit la fotbal; unele au costat, altele nu. Am dat si 10 bani unui cersetor, si asta a fost tot.. Pentru ca cersetorii nu te urmaresc constant, si nu te pune nimeni sa le dai tot portmoneul, deci esti departe de a ramane falit.

Marea problema a oamenilor e ca ei cred ca nimic nu se schimba. Ei cred ca daca vor da o data, vor trebui sa dea la nesfarsit, asa ca nu dau nici macar o data! Nu dai unui cersetor bani(nu ca ar merita! Am citit in Plus pe un afis ca un cersetor castiga 5000 de ron!:O) pentru ca crezi ca vei da mereu, si vei saraci. Nu mergi la o bere, pentru ca te gandesti ca e 10 lei(exagerez putin. sau nu) si daca mergi in fiecare zi vei rabda foame(dar nu te pune nimeni sa mergi zilnic!), asa ca stai toata saptamana cu gatu "uscat". Sau nu iti cumperi o ciocolata Primola ca e 3 lei, de 3 ori mai scumpa ca X, ceea ce e adevarat, dar tre sa tii cont si ca nu'ti vei lua zilnic deaia si ca iti permiti...

De la filme am pornit?:-s. Eu cred ca totul e posibil, ca Dumnezeu iti da, dar nu iti baga in plasa! Ce'i drept, e al naibii de greu sa te servesti singur!

2 comentarii:

Pax&War spunea...

Imi place cu tratezi problema ai putea fi un bun psiholog presupun ca e o meserie de viitor nu? ;)) Voicu

Pax&War spunea...

Ce bine iti este te pricepi cu palavrageala ;)) eo de exemplu am incercat sa scriu un articol tot asa pe blog apoi nu mai are nici un inteles:))