duminică, 23 mai 2010

Hello


Ei uite ca nu am mai scris de mult. Si nici nu aveam de gand sa scriu pana nu ma fac bine, dar m-au prins remuscariile.

Ideea e ca nu prea am avut stare saptamana asta si am umblat de colo colo, facand toate cele, si asa am obosit atat fizic cat si psihic. Am prins si o raceala groaznica si am decis ca azi si maine ma odihnesc sa imi revin:D 

Saptamana asta au venit la noi la scoala un grup de francezi arhitecti printr-un parteneriat intre scoli. Au fost plimbati peste tot si rasfatati ca niste printi. Ce am avut eu de castigat din chestia asta? Avand in vedere ca timp de 4 zile am vorbit mai multa fanceza decat romana, mi-a imbunatatit abilitatiile de comunicare in limba respectiva si mi-a sporit dorinta de o invata mai bine. (intr-o zi o sa ajung sa stiu cate ceva din toate limbiile latine, mai trebuie sa ma apuc de portugheza). Dar.... AM RACIT!!! Nu suport sa racesc, cred ca din cauza ca m-a plouat cam mult in ultimele zile. Acum ma duc sa imi fac o cana de ceai si sa ma pregatesc de linistea dinaintea furtunii. Se anunta o saptamana mov plina de teze si incheieri de medii. Ultima mea saptamana de liceu...:(

sâmbătă, 15 mai 2010

Incredere


Am observat ca oamenii acorda incredere persoanelor necunoscute. E vorba atat despre cei care isi spun cele mai mari secrete unui strain, cat si cei care sunt deschisi spre a-si face noi prietenii. Sociabilitaea se bazeaza pe incredere. Daca nu am avea incredere in oameni, am fi introvertiti, niciodata capabili sa contruim relatii.Inclinam a avea incredere in cei pe care nu ii cunoastem pentru ca nu ne-au deceptionat niciodata. Asta pana cand ajungem sa ii cunoastem si stim ca in anumite aspecte nu ne putem baza pe ei. Insa odata ce ii cunoastem, ne apropiem de ei si increderea acordata e mai mare, chiar daca e acordata in mai putine puncte de vedere. Si din aceasta cauza suferim cand suntem deceptionati de cineva apropiat mai mult decat de cineva pe care abia l-am cunoscut. Defapt suntem aproape indiferenti la faptul ca acea persoana nou cunoscuta nu merita increderea acordata si trecem mai departe. Insa cand am oferit atata incredere unui prieten si am fost deceptionati de el, ne doare mai rau rana sufleteasca decat orice rana fizica. Si ne doare pentru ca stim ca niciodata nu se va vindeca complet, o cicatrice tot va ramane.

Dr. Computer


Americanii au inventat un computer medical foarte performant. Doctorii o cam bagasera pe maneca: Asta ne ia painea de la gura! Unul din doctori, mai smecher de felul sau, le spune celorlalti confrati. Las' ca-i vin eu de hac!
Se duce la computer. Acesta intreaba: Ce va doare?. Doctorul spune Ma doare-n cot!. Computerul raspunde: Dati o proba de urina si dupa doua ore pentru rezultat.
Doctorul se duce acasa si urineaza intr-o sticluta, apoi o pune sa faca acelasi lucru si pe nevasta-sa, pe fiica-sa, ba chiar si pe pisica lor.
Apoi duce sticluta cu cocktailul de urina la computer. Dupa doua ore primeste rezultatul: Sotia dvs are sifilis, fiica dvs este gravida in luna a patra, pisica nu are nimic, iar dvs n-o mai frecati in baie, ca-i locul stramt si va loviti la coate!

vineri, 14 mai 2010

Shutter Island


In sfarsit mi-am facut si eu timp sa vad filmul. La inceput nu prea vroiam sa il vad singura, incepe sa imi displaca din ce in ce mai mult sa ma uit la filme singura, dar asta a fost oke de vizionat pentru ca actiunea filmului m-a cuprins cu totul si nu mai vedeam si auzeam nimic in jur. Putea lumea sa zbiere la mine incontinuu pana se termina filmul :))
Mai mult decat actiunea, e misterul care invaluie filmul. Pe tot parcursul filmului mi s-au invartit rotitele ca sa imi dau seama de adevar inainte sa fie evident.
Toate ca toate, pe langa actiunea care te tine in suspans si misterul care te invita sa il dezlegi, Leonardo di Caprio o sa dea gata fetele.

joi, 13 mai 2010

Lady Gaga sau Lady Gaga ?!

 
SAU




hehe, eu sunt fan lady gaga in ambele optiuni, stiu eu de ce:D

O cafea cu un prieten

Desi sunt sigura ca multi cititi blogul lui J'adore nu m-am putut abtine sa nu pun aici povestioara citita pe blogul ei care m-a incantat asa de tare:


Un profesor de filosofie stãtea în fata clasei având pe catedrã câteva lucruri.. Când ora a început, fãrã sã spunã un cuvânt, a luat un borcan mare gol, pe care l-a umplut cu mingi de tenis. I-a întrebat pe studenti dacã borcanul este plin si acestia au convenit cã era.

Profesorul a luat atunci o cutie cu pietricele pe care le-a turnat în borcan, scuturându-l usor. Pietricelele au umplut golurile dintre mingile de tenis. I-a întrebat din nou pe studenti dacã borcanul era plin, iar acestia au fost de acord cã era.

Profesorul a luat dupã aceea o cutie cu nisip pe care l-a turnat în borcan. Firesc nisipul a umplut de tot borcanul. I-a întrebat din nou pe studenti cum stãtea treaba, iar acestia au rãspuns în cor “pliiin”! 
Profesorul a scos de sub catedrã douã cesti cu cafea pe care le-a turnat în borcan umplându-l de aceastã datã definitiv. Studentii au râs. 
Dupã ce hohotele s-au domolit, profesorul spus: “Acum as dori sã întelegeti cã acest borcan reprezintã viata voastrã. 
Mingiile de tenis reprezintã lucrurile importante pentru voi: familie, copii, sãnãtate, prieteni si pasiunile voastre. Dacã totul ar fi pierdut în afarã de acestea, viata voastrã ar fi tot plinã. Pietricelele sunt celelalte lucruri care conteazã pentru voi: serviciul, casa, masina, iar nisipul e restul lucrurilor mãrunte. Dacã veti începe cu nisipul, nu veti mai avea unde sã puneti mingile de tenis si pietricelele. 
La fel si în viatã, dacã îti irosesti tot timpul si energia pentru lucrurile mici, nu vei avea niciodatã timp pentru lucrurile importante pentru tine.. Acordã atentie lucurilor importante pentru fericirea ta. Joacã-te cu copiii, iesi cu sotia în oras la cinã, joacã tenis, vei avea suficient timp altã datã sã faci curat sau sã repari cine stie ce dispozitiv. Ai, în primul rând grijã de mingile de tenis, ele conteazã cu adevãrat. Stabileste-ti prioritãtile, restul e doar nisip ! ” Unul dintre studenti a ridicat mâna interesându-se ce reprezentau cele douã cãni de cafea. Profesorul a zâmbit:

Mã bucur cã întrebi asta, ele vor doar sã arate cã, oricât de plinã ar pãrea viata ta, e loc întotdeauna pentru douã cãni de cafea, împreunã cu un prieten.

duminică, 9 mai 2010

Bancul zilei

O femeie batuta in ultimul hal intra la doctorul House.
  • Ce-ati patit, doamna?
  • Nu stiu ce sa ma mai fac, domule doctor. De fiecare data cand sotul meu vine acasa baut, ma bate de ma rupe...
  • Am un leac foarte bun pentru problema asta. Cand sotul vine acasa baut, luati imediat o cana de ceai de musetel si faceti gargara, o data, de doua ori, de trei ori, de patru ori...
  • Sigur, domule doctor? Este suficient ceaiul?
  •  Foarte sigur! 

Doua saptamani mai tarziu, femeia, aratand proaspat renascuta, se intoarce la doctorul House.

  •  A fost o idee stralucita, domule doctor. De fiecare data cand sotul meu venea acasa baut, eu faceam doar gargara cu ceai de musetel. Nu m-a atins niciodata in astea doua saptamani, este incredibil ! !
  •  Vezi, daca-ti tii gura?

Imi place House, yaya ^^sursa: otna :*

 

Atestat ?!


Or funny games for me?

Saptamana viitoare trebuie sa predau atestatul. De care m-am apucat abia joi:)) Tema proiectului e modelarea 3d a unei camere de apartament.  Trebuie sa includa parte teoretica si parte practica. Partea teoretica puteam sa o termin de mult, dar nu prea am stiut care trebuie sa fie structura proiectului si mi-am spus ca aia o fac repede asa ca o las la sfarsit. Partea practica nu prea stiam cu ce sa o fac. Eu imi instalasem mai demul 3d studio max, dar nu prea ma descurc cu el avand in vedere ca nu am mai lucrat cu el pana acum. Am lucrat inainte 2 ani pe autocad, dar nici la ala nu prea stiu ce ar trebui sa fac 3d, caci eu faceam doar desene 2d. Anul asta am lucrat la scoala pe Solid Works in 3d, faceam piese si tot felul de smecherii, dar nu m-am gandit niciodata ca as putea face mai multe pe el. Mi l-am instalat si cu putina dibacie si multa imaginatie am inceput sa fac camera:D

De 2 zile nu ma mai dezlipesc de laptop. Tot fac canapele, veioze,tv, vaze si alte obiecte care ar putea sa fie in camera aia. E chiar distractiv, totdeauna mi-au placut chestiile astea. Cel mai greu e sa le asamblez si sa le tot modific dimensiunile sa se potriveasca cu celelalte. 

Inainte ma jucam sims, acum o sa ma joc solid works:)) 

joi, 6 mai 2010

Premii

Am primit 3 premii de la o persoana deosebita, dulce-amaruie, exact pe gustul meu !  Sunt magulita ca s-a gandit la mine :"> Thankies!




Premiile merg mai departe la Alina (so "ordinary" and yet, so interesting ), Blog Feminin (pentru atatea sfaturi utile), Ciupy(pentru toate povestioarele cu talc) si Prelude in E minor (pentru blogul ei - un mic coltisor de arta)

marți, 4 mai 2010

Camuflaj - In jurul lumii

E draguta piesa. Nu e extraordinara dar e draguta:D

Tipa care canta e fiica profesoarei mele de masurari tehnice, are voce super.

luni, 3 mai 2010

Prietenele



Prietenele sunt cea mai mare comoara pe care o are o fata. Ele te fac sa zambesti cand esti trista, sa te mobilizezi cand esti obosita, sa muti muntii cu mintea. Alaturi de ele nu imbatranesti niciodata. Prietenele nu te vor face imatura daca vei face ceva de-a dreptul stupid, prietenele nu se vor supara pe tine daca ai iesit cu alta fata,prietenele nu te vor critica ca dai prea multi bani pe carpe, ele te vor indemna sa dai multi bani pe carpe si vor face sa para totul asa de distractiv incat nu iti vei da seama de gaura din portofel abia dupa cateva zile:))
Cum spunea Nichita Stanescu, a avea un prieten e mai vital decat a avea un inger. Ele te pazesc si eu grija de tine. Apoi ele fac prostii ca sa ai si tu grija de ele si sa vezi cum e ca sa nu mai faci tu prosti. Prietenele stiu totul despre tine si inca te plac, inca sunt langa tine.
Prietenele te asculta, te inteleg, te alina, iti intind o mana atunci cand esti in impas sau iti ofera un umar pe care sa plangi.
Prietenele sunt cele care iti stiu cele mai intime ganduri. Cele care vin si la 12 noaptea daca le chemi. Care te iubesc neconditionat. Care stau langa tine cand esti bolnava.
Prietenele sunt cele care te critica atunci cand gresesti.
Care e mandra de tine atunci cand stii si tu ca meriti.
Cu care poti sa vorbesti ore intregi la telefon fara sa te plictisesti.