sâmbătă, 27 februarie 2010

New theme

Blogul meu e in constructii, deci pana ma hotarasc ce tema va ramane ( parca vad ca va dura ceva) o sa fie o totala cacealma pe aici.

Later edit: Am reusit sa termin cu renovarile. Am gasit aseara aceasta super tema, dar era prea mica, si am lucrat putin la html (pentru prima data) si mi-a iesit. Am facut-o cum am vrut eu! Apoi am reusit sa adaug in stanga lucrurile care le aveam inainte. In sfarsit, blogul e conform asteptarilor mele:D

Bac si inselat

In fiecare creier uman este un amalgam de cuvinte care reprezinta idei, fapte, atitudini, imagini. Printre toate din capul meu, 2 se evidentiaza. Acestea sunt Bac si inselat. Nu au legatura unul cu altul, dar sunt cuvintele cheie. Cuvinte care nu trece o zi fara sa apara.
Bac-ul. Multi stiu ca sunt a 12-a si dau bac. S-a schimabt metodologia bacului. Am dat prima proba la bac. Mai sunt 3 luni pana la bacul scris. Vreau sa iau nota mare la bac. Bacul conteaza la admitere. Diploma de bac in original pt inscris la facultate. Cartea Eseul pt bac trebuie carata la scoala. Nu imi ajunge cartea Biologie pt bac, desi am facut comanda acum 3 saptamani.
Inselat. Inselatul mi se pare un lucru foarte urat. De ce ai insela? Daca vrei altceva inseamna ca degeaba stai cu persoana respectiva, mai bine o parasesti decat sa o inseli. Desigur, nu ai vrea sa o lasi pt o aventura ca atunci nu ai mai avea la cine sa te intorci, dar si aventura tot inselat este. Inseli incredere, inseli lubire. De aia nici nu ma gandeam sa insel. A insela e un lucru imoral, parerea mea. Eram suspectata ca insel insa. Eram acuzata ca as fi inselat. Ma tot bateam de problema ca el crede ca insel. Eu in schimb nici nu puneam problema inselatului. Acum nici nu mai imi pasa de inselat. Pentru ca inselatul o sa aiba consecinta lui.

miercuri, 24 februarie 2010

Motive pt care ii suntem datori mamei

  1. Mama m-a invatat sa apreciez o treaba bine facuta - "Daca vreti sa va omorati intre voi, mergeti afara. Tocmai am terminat curatenia."
  2. Mama m-a invatat ce e religia - "Roaga-te sa iasa pata aia din covor"
  3. Mama m-a invatat ce e logica - "Pentru ca asa am zis eu,de-aia"
  4. Mama m-a invatat mai multa logica - "Daca cazi de pe hinta siiti rupi gatul, nu te mai iau cu mine in oras"
  5. Mama m-a invatat ce e ironia - "Plangi in continuare, si o sa-ti dau eu motive pt care sa plangi"
  6. Mama m-a invatat ce e contorsionismul - "Uita-te la murdaria de pe ceafa ta "
  7. Mama m-a invatat ce e vremea - "Camera ta arata de parca a trecut o tornada prin ea"
  8. Mama m-a invatat ce e ipocrizia - "Daca ti-am zis o data, ti-am zis de un milion de ori: Nu exagera!"
  9. Mama m-a invatat despre ciclicitatea vietii - "Eu te-am facut,eu te omor!" (vorba mea preferata, abia astept sa o folosesc:)) )
  10. Mama m-a invatat despre schimbarea cumportamentului - "Nu te mai comporta ca taicatu"
  11. Mama m-a invatat ce e invidia - "In lume sunt milioane de copii mai putin norocosi care nu au parintii asa ca tine"
  12. Mama m-a invatat ce e asteptarea - "Asteapta numai pana ajungem acasa"
  13. Mama m-a invatat ce inseamna a primi - "O sa ti-o primesti cand ajungem acasa"
  14. Mama m-a invatat ce e umorul - "Cand o sa-ti tai degetele de la picioare jucandu-te cu masina de tuns iarba, sa nu alergi plangand la mine"
  15. Mama m-a invatat cum sa devin un adult - "Daca nu mananci legume, nu o sa mai cresti niciodata"
  16. Mama m-a invatat ce e genetica - "Esti exact ca taica-tau"
  17. Mama m-a invatat despre arborele meu geanealogic - "Inchide usa dupa tine. Ti de pare ca te-ai nascut intr-un cort?"
  18. Mama m-a invatat ce e intelepciunea - "Cand o sa fii de varsta mea, o sa intelegi"
  19. Mama m-a invatat ce e justitia - "Intr-o buna zi, o sa ai si tu copii. Si sper ca o sa fie exact ca si tine"
sursa: primite prin email

duminică, 21 februarie 2010

Pay attention!

Maine, luni, in data de 22 februarie pe blogul Man vs Woman se va scrie o postare pt sexul frumos.
E o ocazie de nepierdut, pentru ca acest eveniment este "unic si irepetabil" (mai vedem noi asta)
Sunt curioasa cate lucruri frumoase ar putea spune un baiat despre fete, mai ales cineva care abia a vrut sa faca asta. Voi nu sunteti? Sper ca o sa fie lucruri pe care chiar sa le inghita marea majoritate a fetelor, nu doar 30% fetite credule. Deci intrati aici maine pentru mai multe detalii.

mansvswoman.bmp (311 KB)

Latter edit : Mie mi-a placut ! Merita citita postarea!

vineri, 19 februarie 2010

Annoying Orange

Incredibila portocala asta. O ADOR!

marți, 16 februarie 2010

Poze

Stiu ca inainte pt orice postare puneam o poza, dar am renuntat la acest obicei din lipsa de timp sau pentru ca pur si simplu nu ma mai multumea potrivirea pozei cu postul.( Nu ca m-ar multumi ceva anul asta) Dar asta nu inseamna ca nu mai sunt un fan al pozelor. Acum 2 luni mi-a recomandat cineva un site cu poze foarte misto, il am in blogroll: ffffound. Uite cateva poze care mi s-au parut interesante:









Cutremurele personale

Oh God... Abia astept sa treaca clasa a 12-a. Am stiut ca asa o sa fie anul asta, dar imi imaginam ca o sa am mai multa stapanire de sine, o sa fie mai bine. Neah... nici de cum.
Ma refer la faptul ca sunt stresata pana peste cap. Nu e vorba de genul de stres care ma face sa fiu agitata si sa imi rod unghile (nu fac asta, dadeam un exemplu), ci la acel stres interior, care nu se manifesta dar stiu ca e acolo, acel stres care ma roade pe dinauntru si care imi provoaca schimbari bruste de personalitate, sentimente, stari.
Pe clasa a 8a (caci atunci mai eram asa) nu aveam eu treaba, eram foarte indiferenta, dar ma stresau altii. Erau persoane in jurul meu care neconditionat imi spuneau ca nu voi reusi, probabil o faceau sa ma impulsioneze, dar pe langa faptul ca ma faceau sa "le arat eu lor" ii uram, ii uram pe toti care ma credeau buna de nimic, pentru ca stiam ca nu sunt asa. Ura a trecut odata cu anul acela, dar sunt persoane de atunci pe care inca nu mai vreau sa le mai vad niciodata. Ei bine anul asta ma strofoc singura, pentru ca stiu cat de important e bacul, si imi pasa daca il iau, imi pasa daca il iau cu nota mare. Si pentru ca imi pasa, ma strofoc mult, si sunt stresata.
De exemplu ieri eram foarte fericita. Chiar de dimineata, dinainte sa dau proba la romana, increzatoare, cu emotile de rigoare care insa nu m-au oprit sa am o prezentare foarte buna. Am mers la scoala increzatoare. Abia asteptam sa intru, mi-am dat bacul, am iesit, m-am dus acasa linistita stiind ca totul va fi bine. Pe la patru am primit un telefon de la o colega sa imi spuna rezultatul. Stiam ca va fi acela. Toata ziua am fost extrem de fericita. Chiar daca nu era nu stiu ce, si stiam ca a fost o nimica toata, m-am bucurat, pentru ca acel examen era pentru mine o parte dintr-o testare mai mare, cea mai importanta pt mine deocamdata. Si eu l-am luat cu brio. Dar s-a intampla ceva. A fost de-ajuns sa imi spuna cineva ca am gresit ca sa ajung sa ma intreb daca chiar am meritat acel grad, daca nu a fost totul o pacaleala, si daca chiar am gresit si am luat gradul ala, sa ma intreb cat de multi care au gresit au luat gradul ala si cata importanta "se da".
Am ajuns de la o stare de fericire la o depresie propriu-zisa. Eu de obicei ma pot controla, si nu sunt genul care sa izbucneasca in lacrimi din orice. Dar anul asta mi-am spus de mai bine de zece ori "nu mai pot" la orice minuscul lucru. In general sunt o persoana optimista, rationala si ambitioasa. Dar anul asta tot migrez de la o extrema la alta. Ajung sa imi impun teluri prea marete, si apoi ma plang ca nu o sa reusesc niciodata sa fac nimic. Acestea le numesc cutremurele mele personale. Nimic nu e sigur cu mine anul asta, nimic nu e stabil. De aceea abia astept sa treaca sa am intorc din nou la stabilitatea mea emotionala si fizica. Abia astept sa am din nou control pe mine insami. Se stie, taurului ii place stabilitatea, nicidecum cutremurele.

miercuri, 10 februarie 2010

Prima amintire

Mi-am adus aminte care e primul lucru pe care il stiu de cand m-am nascut pana in prezent. Aveam cam vreo 3 ani si jumatate si am fost cu tata si cu bunicul la pescuit. Nu stiu exact ce luna era, dar era frig, nu era zapada, insa terenul era umed, o perioada a ploilor. In timp ce tata si bunicul isi vedeau de treburile lor eu am plecat sa explorez malul raului. Malul era destul de abrupt. La un momentdat mi-a venit ideea sa ma ud pe mana. M-am apropiat de apa. Nu era mare distanta de la margine pana la apa asa ca am hotarat sa imi intind mainile ca sa ajung. Din pacate iarba era uda si am cazut in apa. Ca din reflex m-am prins de iarba, insa stiam ca nu mai rezist mult asa, caci se rupea iarba aia si ma tragea curentul apei, care era destul de adanca pentru mine la vremea aia. Nestiind ce sa fac am inceput sa strig "help" pentru ca asa vezusem in filme:)) Si desigur "tati !" ceea ce era logic. In doi timp si trei miscari am fost salvata. Eu nu am fost speriata, defapt mi s-a parut chiar misto toata intamplarea, eram oarecum entuziasmata. Insa tata s-a speriat groaznic. Urmarile: tata a fost certat rau de mama si eu am prins o raceala zdravana.

duminică, 7 februarie 2010

Religie

Un subiect despre care nu credeam ca am sa scriu(aproximativ) vreodata.
Aseara am calatorit cu trenul. In compartiment cu mine erau 2 studenti. Unul era la ASE si celalalt era la teologie. Stateam si ii ascultam cu mare interes pe amandoi. Pe de o parte eram interesata ce are de spus cel de la ASE pentru ca si eu vreau sa dau acolo (iar m-am razgandit) si pe alta eram fascinata ce povestea cel de la teologie. Se pare ca facultatea de teologie nu e doar liturghii si biblie strict. E mult mai mult, ca o poveste frumoasa. Pacat ca fetele nu ar avea viitor pe aceasta ramura. Printre discutii gen 1+1=3, dar in acelasi timp 1 nu exista si teoria evolutionista si creationista am ajuns sa vorbim ider ceva Sfant. Nu as putea sa concep impartasitul fiind plina de pacate. Insa eu despre diferenta intre obiceiurile ortodoxe si baptiste (tipul de la teologie era baptist). Am insistat foarte mult pe spovedanie. Eu niciodata nu am avut nimic cu spovedania. Am fost crescuta asa si ma duceam inainte de Paste si respectiv inainte de Craciun la spovedit. Dar eu o consider mai mult ca pe un obicei. O chestie necesara pentru a fi destul de "curata" pentru a te impartasi. Ei asta o conscand ma spovedesc o fac direct divinitatii. Caci nu ma caiesc preotului, ci prin el. Consider o spovedanie si o revizuire a pacatelor din ziua/saptamana/luna respectiva. Si daca nu ar exista asa-zisul legamant prin care preotul nu are voie sa spuna ce i s-a spus la spovedanie nu "as practica acest sport". Dar mai e o chestie care ma deranjeaza. Canonul. Chiar daca ma confesez divinitatii, preotul asculta si apoi da sentinta. Judeca si apoi da sentinta. Nu era vorba sa nu judeci pe nimeni? Parerea mea e ca nu preotul ar trebui sa judece si sa dea pedepse ci divinitatea.

Leapsa

Hehe, prima leapsa primita. Mersi Sighi.
Trebuie sa povestesc cum decurge o zi din viata mea de bloger.
Pai avand in vedere ca acum incepe iar scoala o sa scriu o zi din rutina mea scolara.
Pai ma trezesc la 7 (sau 8 cand nu merg la prima ora). Dus cafea si rascolit in dulap dupa haine. Arunc repede un caiet si un pix intr-o geanta si plec la scoala. Acolo mai barfesc cu colega de banca, mai scriu, mai joc carti, mai dorm, mai coordonez niste proiecte. In mod normal as iesi la 2, dar mai ies si la 1, 12, depinde de cheful de scoala sau de ore:)). Vin acasa mananc ceva, deschid calculatorul ma uit ce mai e nou pe bloguri, mai imi iau un film, apoi ma uit la ce mi-am luat in ziua precedenta. Daca nu ma uit la film dorm. Apoi mai fac putina ordine ( incredibil dar mereu e ceva de facut) si mai iau o carte in mana ( de bac, m-am lasat de romane deocamdata). Mananc iar, ma mai uit la tv si apoi somn. Nimic special. In timpul zilei mai butonez telefonul, cam atat ca pe mess nu prea stau.
Leapsa merge mai departe la Nekta, Ciupy si Alina, in caz ca ea nu a mai facut-o :D