duminică, 29 martie 2009

1989

Eram un copil pe atunci, prea mic sa stiu de soarta, noroc, moarte, mila, locul de provenienta a bebelusilor, televizorul mult prea folosit in ziua de azi, culoarea pantalonilor, gustul mancarii care nu ne ajungea niciodata mie si familiei mele numeroase, politica, sau despre nevoia de adevar si libertate care ardea in sufletele oamenilor de atunci.
Era o zi care parea ca oricare alta. Friguroasa si incetosata. Ma intorceam anevoios de la scoala., indurasem doua ore de pregatiri in frig la corul pionirilor. Urma sa avem o reprezentatie pe scena de la Palatul Copiilor pe data de 25 decembrie. Abia asteptam sa ma intorc acasa. Era ziua in care mama primea ciocolata. Cu gandul la delicatesa de care urma sa am parte, nu am observat initial multimile revoltate pe de pe strazi. Persoane dubioase controlau actele si masinile oamenilor.
- va urma

miercuri, 25 martie 2009

O ceasca de cafea


Intr-un decor simplu, cu lumina difuza care patrunde prin niste perdele rosi, intr-un colt pe o masa se afla o ceasca din ceramica. In ea se scalda usor o aroma imbietoare de culoare inchisa.
Ma cheama, ma striga, ma ademeneste sa o gust. Imi desfata simturile cu mirosul ei specific. Ma rasfata cu gustul ei usor dulce care se imbina ametitor cu papilele mele gustative. Particulele cafelei imi patrund in tot corpul si parca invita celule la dans. Celulele se lasa seduse si tot corpul incepe sa se simta mai usor si mai presus de orice. Fusta vaporoasa se unduieste blajin pe picioarele subtiri. Parul mangaie delicat fata. Pe buze se formeaza usor un zambet inevitabil.
Un strop a mai ramas. Un strop care desfata zatul de pe marginea cestii. Particulele de cafea care au dat viata acestui elixir simtit nu cu mult timp in urma, se ingramadesc pentru a mai da savoare ultimului strop. Formeaza un dans usor pana cand unele se imbina cu stropul si astfel celelalte se usca in adierea aerului din incapere.

marți, 24 martie 2009

Baliverne despre iubire

Ha. Ce subiect am gasit. Am citit o carte de curand, Despre Iubire si Moarte de Patrick Suskind. Stii, cel care a scris Parfumul. E destul de interesanta..Isi spune punctul de vedere prin trei exemple la capitolul iubire, Despre Moarte nu am citit inca. Nu am nevoie sa stiu.

Iubirea este un subiect foarte vast. Personal eu sunt foarte implicata in acest subiect ca si toti. Si nu asa cum credeti. Iubirea nu e doar un sentiment pentru un partener. E practic tot ce ne inconjoara.
E un sentiment generator pentru toate celelalte. Fara iubire nu ar exista ura, gelozie, inselaciune, pasiune, simpatie, dispret, admiratie, tristete, indignare, etc
Iubirea genereaza totul. Si fara ea nu ar fi nimic. "a placea" e o forma de iubire mai mica insa mai des folosita. Daca nu ti-ar placea sa faci anumite lucruri normal ca nu le-ai face. Si interesul poate insemna acelasi lucru.
De exemplu, lumea mananca pentru ca ii place. Ai zice ca nu. M-ai contrazice prin fraza"lumea mananca de nevoie". Foarte adevarat. Dar daca luam in punctul a. Ca lumea mananca din nevoia de a sta in viata. Pentru ca ii place viata. ( Sunt carora nu le place, dar pe care ii incanta mai mult decat moartea, pentru ca sunt speriati de ea. Sau cei care prefera moartea, nu manaca) Si in punct b. ca le place ceea ce mananca , alfel nu ar manca, ajungem la fraza "Lumea mananca pentru ca ii place".
Ce ziceam de nimic? Nu ma crezi? Gandeste profund pana la faza ca lumea nici macar nu s-ar misca din loc daca nu ar fi iubirea pentru ceva. Te misti ca sa te indrepti intr-o directie, ca sa faci ceva, ca sa rezolvi ceva, ca sa obti ceva ce iti place. Totul se leaga.
Vorbind de sentimente care inclina spre " a placea" am omis "ura" care sunt sentimentele extreme(soni) . Insa si Ura e provocata tot de iubire. Nu ai uri, daca nu ai avea ce iubi.
Orice crima e pasionala. Pai nu? Nu isi omoara omul sotia ca vrea sa il paraseasca? Sau alte fenomene la fel din telenovele, care toate toate! sunt bazate pe iubire. Deci iubirea nu e doar inimioare si tinutul de mana. Nu e doar textul asta sec de aici, sau textele vagi din carti sau de pe net. Iubirea e ca o lumina care da viata celorlalte sentimente. Mama lor.

sâmbătă, 21 martie 2009

Inca o leapsa. Lipsa de ocupatie, ce sa mai...

1. Ce îţi place să faci atât de mult, încât ai plăti pentru asta?
Puterea de convingere. As muri fara ea
2. Dacă ai afla astăzi că mai ai de trăit exact 5 ani, ce ai face începând de mâine?
oho pai 5 ani e mult, nu era vorba ca e sfarsitul lumii in 2012?:))

3. Dacă ai câştiga un milion de euro neimpozabil, ai continua să faci ce faci acum?
ce inseamna neimpozabil? =))

4. Peste 15 ani, ce ai vrea să scrie pe prima pagină despre tine, în cel mai important ziar din ţara? Care ar fi titlul articolului?
Linn. Cuvantul este compus din 4 litere si este un derivat al numelui Madalina....Glumesc:)) habar nu am..o sa traim atat?

5. Ce vrei să spună prietenii tăi despre tine la ceremonia ta funerară?
Sper sa nu te manance viermii !

6. Dar pe piatră ta funerară ce vrei să scrie despre tine?
Cum zicea alina, incineararea e solutia! Ca mai apoi sa bantui pe unde e purtata:))

7. Când erai mică ce le răspundeai celor mari la întrebarea: Tu ce vrei să te faci când vei fi mare?
Iubita lui Brad Pitt :)))))
8. Ce ai face dacă ai şti absolut sigur, dincolo de orice dubiu, că este imposibil să eşuezi?
Sa ma arunc de pe o cladire si sa aterizez intreaga. Pentru senzatia de plutire:))

9. Ce ai vrea să le spună copiii tăi nepoţilor tăi despre tine?
Bunica cand era de varsta voastra era mai cumpatata. Tot timpul se gandea cum sa nu rateze un concert sau party. [-x Luati aminte! :))

10. Dacă ai putea acum să te proiectezi în viitor, în ultima zi a vieţii tale şi să îţi iei un interviu, care sunt trei întrebări pe care ţi le-ai adresă?

Te-ai casatorit pana la urma?
Daca da, cu cine?
Ai fost stewardessa macar odata?

Sper ca nu ai dinti falsi.

Merge mai departe la Ti, Ciupy , Nekta si cine o mai vrea.

vineri, 20 martie 2009

Leapsa

Mi-am salvat mai demult o leapsa care mi-a placut. Si azi neavand ce lucra, am facut-o :)) E foarte interesant. Iti pui piese in winamp sau cu ce ascuti muzica, si pui pe suffle si pentru fiecare intrebare dai next.

1. Cum te simti astazi? Babyshambles - Killamangiro
2. Vei ajunge departe în viata? Emil - Ska-ul fara rost
3. Cum te vad prietenii tai? Aqeduct - The suggestion box
4. Te vei casatori vreodata? Dee - She's expensive
5. Care e tema preferata a celui mai bun prieten? Mushroom story - Badflash
6. Care e povestea vietii tale? Jem - Flying high
7. Cum este/a fost în liceu? Arctic Monkeys - This house is a circus
8. Cum poti avansa în viata? Yeah Yeah Yeahs - Gold Lion
9. Care este cel mai fain lucru la prietenii tai? Tegan and Sara - So jealous
10. Ce se preconizeaza pentru weekend? Omul cu sobolani - Ia-te de pe jos
11. Ce cântec te descrie cel mai bine? Lissie - Bright side
12. Dar pe bunicii tai? Vama Veche - Primavara
13. Cum îti merge în viata? Arctic Monkeys - Do me a favour
14. Ce melodie îti va cânta la înmormântare? Kate nash - Birds
15. Cum te vede restul lumii? Gemma Hayes - Two steps closer
16. Vei avea o viata fericita? Arctic Monkeys - Fluorescent adolescent
17. Sunt persoane care te doresc în secret? The Sunshine - C'mon Yeah
18. Ce ar trebui sa faci cu viata ta? Emil - Copacii infloriti

Leapsa merge mai departe neaparat la :Ti, Ciupy, Nekta, Alina, Zole, Annie si la cine o mai vrea!

Time zone.

Ati observat si voi ca parca nu mai aveti timp de nimic?
Mai toata lumea pierde timpul, insa si se plange ca nu il are.
Si eu am atatea de facut si foarte putin timp.
Voiam weekendul trecut sa ii fac orez cu lapte la ciupy:( chiar voiam.. dar dupa multe, pe bune ca multe ore nedormite(25) am dormit pana la 1 jumate si eu peste o ora aveam tren spre dej.
Vreau mai mult timp, cred ca il vreau ca sa il lenevesc, dar asta e problema mea. voi nu vreti timp mai mult? Stiam eu.

miercuri, 11 martie 2009

Ne vedem joi

Va fi intr-o joi cand imi voi da seama.
Va fi intr-o joi cand ma voi vedea.
Va fi intr-o joi cand voi incerca.
Joia e o zi simpla. Soare putin, care incearca sa se arate de dupa norii incapatanati. O zi cu nisip. Oameni imbracati in gri vor misuna pe strazile marunte incarcate de masini. Masini fastuoase pline de praf.
O cafenea ingusta pe coltul dintre doua magazine de moda. O cafenea unde ciocolata calda era servita in pahare de unica folosinta. Nu se mai poate numi cafenea. E o birtarie. O birtarie fara alcool, o combinatie dintre aspectul mizer al unui birt si unele produse servite la o cafenea de pe colt. Aceasta birtarie a fost inchisa in ziua de joi. Pentru ca fac restructurari. Este promis a se deschide tot intr-o joi.
Langa magazinul de bomboane, un tanar incearca sa izi gaseasca loc sa isi parcheze scuterul, fara a-i pasa de vorbele urate ale celor din jur, aruncate la dresa scuterului.
Pe o banca in parc o fata priveste o lamaie. O studiaza atent in profunzimea ei. Oare se gandeste la tequilla sau la ceai? Lamaiele iubesc tequilla si ceaiul.
Prin fata ei un tip alearga cu cainele fara ca macar sa ii arunce o privire. Era atent la lesa care e posibil sa se rupa sub forta labradorului impunator.
Toate acestea se intampla intr-o joi.
Vineri ma voi imbraca in alb.

Interests


Sambata 14 Martie. Cluj-Napoca. Club Midi. Str. Berariei nr. 6. Ne vedem acolo!

luni, 9 martie 2009

sâmbătă, 7 martie 2009

Juju


E doar o piatra. Nu are nimic magic in ea. E o piatra. Un lucru foarte sec. Nu e un talisman, amuleta sau medalion. Nu poata noroc sau ghinion. Nu e blestemat. Tu crezi in superstitie, stiu. Superstitia e supraevaluata. Nu o sa ai 7 ani de ghinion daca spargi oglinda, decat eventual daca ti se sparge in cap. Si ai merita. Tot timpul ai fost ca o pisica fricoasa. Si ca tot veni vorba de pisici, ce aveai cu pisica vecinului? Era o frumusete. Te intimida culoarea ei neagra? O simpla culoare cu care s-a ales din nastere, te-a determnat sa o otravesti? Biata de ea.
Defapt, eu stiu adevarul. Ti-era frica. Frica ca ai putea sa dai gres si de aia te agatai de orice, cum ar fi superstitia pentru ca are cele mai multe cacaturi. Ti-era frica ca o sa dai gres. Cu relatia noastra, cu serviciul, cu proiectele. Da proiectele. Iti faceai planuri pe care stiai ca nu o sa le poti duce la capat. Vrei un sfat? Arunca piatra!

joi, 5 martie 2009

Greieras




Era el. Un mic ghemotoc de blana negru se adopstise sub o cutie de carton langa perete. Vis-a-vis, un magazin de dulciuri.
In fiecare zi in acel magazin intrau sute de persone. Era recunoscut pentru super-caramelele invelite in turta dulce. Fetitele isi rugau taticii sa le duca pe taramul tuturor posibilitatilor. Ce jucari... Ce televizor...Ce animale de casa. Cand aveau parte de un coltisor de rai, nu mai vroiau nimic.
Fetite mici cu cosite blonde, in rochite vaporoase si cu cojacele cochete isi etalau nevinovatia prin toate ungherele. Una insa statea pe loc si se uita pe geam. O papusa cu parul negru ca de abanos, ochi albastri si cu rosu in obrajori, privea captivata pe fereastra. Lumea parca se invartea in jurul ei. Se uita ca si fermecata la cutia de carton de vis-a-vis. Vedea ceva mic miscandu-se si rozand biata cutie.
  • Tati! Tati! Du-ma peste strazi!
  • Unde greieras?
  • Acolo!!!
  • Scumpo, nu e frumos sa areti cu degetul!...Ooo..Bine, greieras, ia-ti cojocelul.
Fetita fugii dupa cojocelul rosu si il lua pe tatal ei de mana care o condu-se grijului vizavi.
Catelusul odata vazut ca nu mai e singur a inceput sa vibreze de bucurie si s-a invartit pe langa piciorusul dezgolit al fetitei. La inceput se sperie, dar apoi a inceput sa se bucure de blanita catifelata a bietului animal.
  • Haide greieras. Mami ne asteapta cu cina. Sa luam bomboanele si sa plecam.
  • Nu vreau bobo. Vreau asta! Spuse fetita foarte hotarata aratand spre catel.
  • Nu putem.. Nu am avut nici un animal. Nu stim daca mama ta ar fi de acord.
  • Dar vreau negru!!
  • Acel ghemotoc negru e un catel, scumpa.
  • Catel! DA, veau catel. Mic. Si negru . Ca eu. Roooog! Frig lui!
Catelusul parca intelegand ce spune fetita a inceput sa il priveasca pe tatal fetitei cu ochii mari si ...albastri!
  • Nu te mai uita asa la mine! Greieras, mama ta nu va fi de aacord.
  • Mami iubeste.
  • Da, mami te iubeste, dar...
  • Nu. Mami iubeste catel. Spus la masa ca vrea. Si nu am stiut ce e.
  • Poftim?Esti sigura?
  • Ce sigura?
  • Catelule, fa-ti bagajele. De azi locuiesti cu noi.
  • Spus da?
  • Da, spus da.
And they lived happily ever after. The daddy, and the mommy, the cricket, and the doggy.

marți, 3 martie 2009

Papile Gustative.


Papilele gustative traiesc 10 zile.
Stiti voi, se nasc, gusta si apoi mor. Sau se sting din gustare.
In timpul vietii, unele se bucura de cele mai multe delicii, mai ales cele care s-au nascut in perioada sarbatorilor. Dupa ce trec sarbatorile si nu mai primesc bunatati, cred si ele ca au intrat in criza economica si fac stop cardiac si mor. Saracele :(
Cele care s-au nascut vara sunt uscaciuni care abia asteapta inghetata.
Cand te trezesti, ele inca dorm spre deosebire de restul corpului care doar cerseste pentru inca 5 minute de somn. De aceea laptele, ceaiul, si sucul de portocale nu au gust dimineata.
Unele sufera pe patul de moarte. Sau cu alte cuvinte, sufera asa de tare ca pana la urma mor!
Acestea sunt cele ranite de lichidele prea fierbinti. Pentru ele e cel mai bine rece....da rece, ca si inghetata vara. Dar recele nu face bine la dinti si la gat. Daca aveti papile gustative care va ustura inseamna ca sunt pe patul de moarte! Tratatile cu dulciuri, ca sa plece pe lumea cealalta cu o parere buna despre asta!

luni, 2 martie 2009

Poze!

Am profitat de primele raze de soare ale primaverii si am facut poze:D